Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub – Bc. Patricie Nguyenová
Bc. Patricie Nguyenová
Master's thesis
Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub
The effect of growing conditions on sensory quality of mushrooms
Anotácia:
Jedlé houby jsou ceněny pro svou jedinečnou chuť, aroma, ekonomické a ekologické hodnoty a léčivé vlastnosti. V potravě představují zdroj bílkovin, vlákniny a minerálních látek. Naopak obsahují velmi málo tuku a sacharidů, a to z nich dělá ideální součást stravy.Vzhledem ke spotřebě hub, která každoročně narůstá, je vhodné budování tzv. pěstíren, kde jsou regulovány podmínky tak, aby maximálně podpořily …viacAbstract:
Edible mushrooms are valued for their unique taste, aroma, economic and ecological values and healing properties. They represent a source of protein, fiber and minerals. On the contrary, they contain little fat and carbohydrates, making them an ideal part of the diet.Due to the consumption of mushrooms, which grows every year, it is appropriate to build so-called growing rooms, where the conditions …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NGUYENOVÁ, Patricie. \textit{Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/zp9m2r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Terroir - nalezení vztahů mezi klimatickými, půdními a pěstitelskými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů a vína
Filip Matoušek -
Podmínky pěstování kukuřice seté na silně erozně ohrožené půdě
Petr Nulíček -
Optimalizace podmínek hydroponického pěstování vybraných druhů máty
Jana ŠIŠKOVÁ -
Výběr vhodné houby k využití pro spojení lignocelulózových odpadů jako náhrady dřeva a obalových materiálů
Semen Sereda -
Houby jako perspektivní organismy pro biodegradace
David BRHEL -
Houby asociované s brouky rodu Hylesinus (Coleoptera: Curculionidae: Scolytinae) na jasanech
Denisa Jašková -
Houby a bakterie asociované s kůrovci rodu Hylesinus v Litovelském Pomoraví.
Simona Soukupová
Názov
Vložil
Vložené
Práva