Bc. Josef Licek

Master's thesis

Výroba vín v kvevri

Making wine in qvevri
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou výroby vín v kvevri. V literární části je popsána výroba kvevri, tradiční metody výroby vín v kvevri a jejich chemické složení. Experimentální část se věnuje porovnání vín z kvevri s dalšími způsoby výroby. Z jedné suroviny bylo vyrobeno víno třemi různými technologiemi: reduktivní cestou v inertní nádobě, fermentací se slupkami v dřevěném sudu a v nádobě …more
Abstract:
This diploma thesis deals with qvevri wine production. The theoretical part describes making qvevri, traditional qvevri wine-making methods and chemical composition of qvevri wines. The experimental part is devoted for comparison of making wine in qvevri with next wine-making methods. In the second part of experiment, the set of moravian wine was completed. All of wines were chemical and sensory analyzied …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology