Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť Špekáčikov – Bc. Lucia Balleková
Bc. Lucia Balleková
Diplomová práce
Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť Špekáčikov
Vliv snižování obsahu soli na technologickou, hygienickou a senzorickou jakost Špekáčků
Anotace:
Tato diplomová práce s názvem „Vliv snižování obsahu soli na technologickou, hygienickou a senzorickou jakost Špekáčků“ pojednává v teoretické části o masných výrobcích obecně, popisuje legislativní požadavky, jakostní požadavky a jejich hodnocení a popsány jsou suroviny a jednotlivé kroky výroby drobných masných výrobků. Konkrétněji je popsán vliv soli z technologického, ale i zdravotního hlediska …víceAbstract:
The diploma thesis „Influence of salt reduction on technological, hygienic and sensory quality of Špekáčik“ deals in the teorethical part with meat products in general, describes legislative requirements, quality requirements and their evaluation, and describes the raw materials and individual steps in production of meat products. The salt is described in particular in terms of technology, but also …víceAbstract:
Táto diplomová práca s názvom „Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť Špekáčikov“ pojednáva v teoretickej časti o mäsových výrobkoch obecne, popisuje legislatívne požiadavky, akostné požiadavky a ich hodnotenie a popísané sú suroviny a jednotlivé kroky výroby drobných mäsových výrobkov. Konkrétnejšie je popísaný vplyv soli z technologického, ale aj zdravotného …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnotenie kvality vstupných surovín a ich triedenie pri výrobe tepelne opracovaných mäsových výrobkov.
Mária Horečná -
Vplyv znižovania obsahu soli na technologickú, hygienickú a senzorickú akosť mletých mäsových výrobkov
Klaudia Kertysová -
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Analysis of selected parameters affecting the quality of dried rabbit meat
Oyinkansola Folarin -
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Glindys Virginia Luciano Martinez -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Captive bolt or free bullet? An influence of fallow deer slaughter on behaviour, physiology and meat quality
Aline Dos Santos Lanes -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková