Bc. Zuzana Fenclová

Master's thesis

Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí

Technology of dry ice-cream mix production
Abstract:
Cílem práce bylo popsat jednotlivé suroviny a výrobní technologií mražených krémů s přihlédnutím na sušené verze surovin i na netradiční ingredience. Zmíněna je historie a současná situace na trhu se zmrzlinami, nechybí ani legislativní podmínky a definice. Experimentální část byla zaměřena na analýzy deseti vzorků mražených krémů, ve kterých byl použit sušený protein živočišného nebo rostlinného …more
Abstract:
The aim of the work was to describe individual raw materials and production technology of frozen creams, taking into account dried versions of raw materials and non-traditional ingredients. The history and current situation on the ice cream market are mentioned, as well as legislative conditions and definitions. The experimental part consists of analyzes of ten samples of frozen creams in which dried …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Reader: Hana Zachovalová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta