Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí – Bc. Zuzana Fenclová
Bc. Zuzana Fenclová
Master's thesis
Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí
Technology of dry ice-cream mix production
Abstract:
Cílem práce bylo popsat jednotlivé suroviny a výrobní technologií mražených krémů s přihlédnutím na sušené verze surovin i na netradiční ingredience. Zmíněna je historie a současná situace na trhu se zmrzlinami, nechybí ani legislativní podmínky a definice. Experimentální část byla zaměřena na analýzy deseti vzorků mražených krémů, ve kterých byl použit sušený protein živočišného nebo rostlinného …moreAbstract:
The aim of the work was to describe individual raw materials and production technology of frozen creams, taking into account dried versions of raw materials and non-traditional ingredients. The history and current situation on the ice cream market are mentioned, as well as legislative conditions and definitions. The experimental part consists of analyzes of ten samples of frozen creams in which dried …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Hana Zachovalová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková -
Alternative Sources of Plant Protein in Tropical and Subtropical Regions.
Linda Vlčková -
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Technologické parametry výroby mražených krémů
Lucie Hartmanová