Dominika Holečková
Bakalářská práce
Alternativní zdroje bílkovin
Alternative sources of proteins
Anotace:
Bakalářská práce s názvem „Alternativní zdroje bílkovin“ se věnuje alternativním zdrojům bílkovin k bílkovinám získávaných z „běžných“ zdrojů jako je maso, mléko a vejce. Bílkoviny jsou chemické látky, které vznikají reakcí aminokyselin a jsou důležité pro lidský organismus. „Běžné“ zdroje bílkovin jsou z hlediska obsahu esenciálních kyselin komplexními zdroji. Jsou to potraviny pouze živočišného původu …víceAbstract:
The bachelor's thesis entitled "Alternative sources of protein" focuses on alternative sources of protein to those obtained from "conventional" sources such as meat, milk and eggs. Proteins are chemicals that are formed by the reaction of amino acids and are important for the human body. "Conventional" sources of protein are complex sources in terms of essential acid content. It is only foods of animal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Impakt lokálních zdrojů alternativní energie na rozvoj regionu a životní prostředí
Miloslava Kabíčková -
Diverzifikace finančních zdrojů a alternativní způsoby financování neziskových organizací
Martin Šuňal -
Alternativní formy financování
Lenka Pavlovská -
Alternativní zdroje pohonu a jejich vnímání českými spotřebiteli
František Jakub Vozobule -
Alternativní zdroje energie pro napájení senzorů
Jan Bednář -
Alternativní zdroje energie a jejich bezpečnost
Miroslav Matura -
Alternativní zdroje pohonu u hnacích kolejových vozidel
Jolana Klevetová -
Zdroje bílkovin ve výživě člověka
Sabina Amirova