Dominika Holečková

Bachelor's thesis

Alternativní zdroje bílkovin

Alternative sources of proteins
Abstract:
Bakalářská práce s názvem „Alternativní zdroje bílkovin“ se věnuje alternativním zdrojům bílkovin k bílkovinám získávaných z „běžných“ zdrojů jako je maso, mléko a vejce. Bílkoviny jsou chemické látky, které vznikají reakcí aminokyselin a jsou důležité pro lidský organismus. „Běžné“ zdroje bílkovin jsou z hlediska obsahu esenciálních kyselin komplexními zdroji. Jsou to potraviny pouze živočišného původu …more
Abstract:
The bachelor's thesis entitled "Alternative sources of protein" focuses on alternative sources of protein to those obtained from "conventional" sources such as meat, milk and eggs. Proteins are chemicals that are formed by the reaction of amino acids and are important for the human body. "Conventional" sources of protein are complex sources in terms of essential acid content. It is only foods of animal …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Viera Šottníková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta