Jakostní charakteristiky masa a masných výrobků při regionální produkci – Eliška Knoblochová
Eliška Knoblochová
Bachelor's thesis
Jakostní charakteristiky masa a masných výrobků při regionální produkci
Quality characteristics of meat and meat products in regional production
Anotácia:
V bakalářské práci s tématem Jakostní charakteristika masa a masných výrobků v regionální produkci bylo cílem uvést problematiku jakosti masa a popsat několik faktorů, které ji ovlivňují. Pozornost je věnováno zrání masa, které se skládá ze tří fází pre-rigor mortis, rigor mortis a post- rigor mortis. Dalším důležitým faktorem, který je třeba brát v úvahu, jsou odchylky masa způsobené stresovými situacemi …viacAbstract:
In the bachelor thesis with the theme Quality characteristics of meat and meat products in regional production, the aim was to mention the issue of meat quality and describe several factors that affect it. A particular attention is given to maturation of meat, which consists of three stages of pre-rigor mortis, rigor mortis and post-rigor mortis. Another important factor to be taken into account is …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Reasons for rejection of derogation of the Internal Market of EU for 'pomazánkové máslo'
Martin MACH -
Country of Origin Effect a marketing vín
Jan Řebíček -
Zeměpisná označení, označení původu a zaručené tradiční speciality dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1151/2012
Terézia Išková -
Chráněná zeměpisná označení a chráněná označení původu pro české produkty v EU
Miriam Batlová -
Chráněná zeměpisná označení a chráněná označení původu pro slovenské produkty v EU
Petra Keřková -
Ochrana zeměpisných označení a označení původu v EU
Stanislav Štrobl -
Práva na označení původu se zvláštním zřetelem\nl{}k problematice zemědělsko-potravinářských výrobků
Josef STEJSKAL -
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Klára Kubíková