Ing. Irena Machačová

Master's thesis

Rezistence arkobakterů k vyššímu osmotickému tlaku v prostředí

Resistance of arcobacters to higher osmotic pressure in environment
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit růst a přežívání bakterie Arcobacter butzleri v prostředí s vyšším osmotickým tlakem při 30°C a zjistit, které organické látky mohou způsobit rezistenci A. butzleri k vyššímu osmotickému tlaku. Byl zkoumán vliv přídavku směsi organických kyselin (jablečná, jantarová, fumarová a mléčná), cukrů (sacharóza, trehalóza), aminokyselin (alanin, prolin, glutamin, kyselina …viac
Abstract:
The aim of this thesis was to determine the growth and survival of Arcobacter butzleri in environment with high osmotic pressure at 30° C and find which organic substances may cause resistance to higher osmotic pressure. The effect of the addition of a mixture of organic acids (malic, succinic, fumaric and lactic), sugars (sucrose, trehalose), amino acids (alanine, proline, glutamine, glutamic acid …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Machačová, Irena. Rezistence arkobakterů k vyššímu osmotickému tlaku v prostředí. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs