Ing. Radka Flasarová

Doctoral thesis

Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů

Biogenic amines in selected cheese groups
Abstract:
Cílem předložené dizertační práce bylo zabývat se problematikou vzniku a výskytu biogenních aminů ve vybraných skupinách přírodních sýrů. Navzdory tomu, že biogenní aminy mohou plnit v nízkých koncentracích u řady mikroorganizmů, rostlin i živočichů významné fyziologické funkce, příjem vyšších koncentrací biogenních aminů může mít negativní vliv na konzumentovo zdraví. Sýry představují vhodné prostředí …more
Abstract:
The aim of this dissertation thesis was to deal with rice and occurrence of biogenic amines in selected groups of natural cheeses. These amines can play important physiological functions at many microorganisms, plants and animals. On the other hand, higher concentrations of biogenic amines may have a negative effect on consumer health. Cheeses represent suitable environment for the rise of higher concentrations …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 6. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Flasarová, Radka. Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe