Bc. Pavlína Hanáková

Master's thesis

Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín

The use of hydroxycinnamic acids to inhibit of malolactic fermentation in red wines
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín. Teoretická část je hlavně zaměřena na hydroxyskořicové kyseliny, a to konkrétně na kávovou, ferulovou a kumarovou, a také na kyselinu jantarovou a použité bakterie mléčného kvašení. Experimentální část je zaměřena na tvorbu růstových křivek a diskové difúzní metody pro každou bakterii …more
Abstract:
This thesis deals with the use of hydroxycinnamic acids to inhibit of malolactic fermentation in red wines. The theoretical part is mainly focused on hydroxycinnamic acids, namely caffeic, ferulic and coumaric acids, as well as succinic acid and the lactic acid bacteria. The experimental part is focused on the creation of growth lines and disk diffusion methods for each bacteria (Oenococcus oeni, Lactobacillus …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Jiří Těthal, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta