Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín – Bc. Pavlína Hanáková
Bc. Pavlína Hanáková
Master's thesis
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
The use of hydroxycinnamic acids to inhibit of malolactic fermentation in red wines
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín. Teoretická část je hlavně zaměřena na hydroxyskořicové kyseliny, a to konkrétně na kávovou, ferulovou a kumarovou, a také na kyselinu jantarovou a použité bakterie mléčného kvašení. Experimentální část je zaměřena na tvorbu růstových křivek a diskové difúzní metody pro každou bakterii …moreAbstract:
This thesis deals with the use of hydroxycinnamic acids to inhibit of malolactic fermentation in red wines. The theoretical part is mainly focused on hydroxycinnamic acids, namely caffeic, ferulic and coumaric acids, as well as succinic acid and the lactic acid bacteria. The experimental part is focused on the creation of growth lines and disk diffusion methods for each bacteria (Oenococcus oeni, Lactobacillus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Jiří Těthal, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HANÁKOVÁ, Pavlína. \textit{Využití hydroxyskořicových kyselin k~inhibici malolaktické fermentace u~červených vín}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2024. Available from: https://theses.cz/id/03oufs/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Metabolismus kyseliny ferulové v in vitro modelu tlustého střeva
Hana Bařtipánová -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková