Krystalizace vody v podchlazených roztocích cukrů – Ing. Simona Martinková
Ing. Simona Martinková
Bakalářská práce
Krystalizace vody v podchlazených roztocích cukrů
Crystallization of water in undercooled sugar solutions
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá studiem krystalizace vody v podchlazených roztocích cukrů (30 hmot.% sacharózy a 30 hmot.% glukózy). V teoretické části jsou popsány vznik, růst a rekrystalizace krystalů ledu, vliv sacharidů a podchlazení na krystalizaci, morfologie krystalů ledu a některé experimentální metody používané při výzkumu krystalizace ledu v podchlazených vodných roztocích sacharidů. Experimentální …víceAbstract:
This bachelor?s thesis is focused on crystallization of water in undercooled sugar solutions (30 % w/w sucrose and 30 % w/w glucose). The theoretical part describes a genesis, growth and recrystallization of ice crystals, an influence of saccharides and undercooling on crystallization, a morphology of ice crystals and some experimental methods using in research of ice crystallization in undercooled …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 8. 2012
- Vedoucí: Ing. Jana Shánělová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Martinková, Simona. Krystalizace vody v podchlazených roztocích cukrů. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Krystalizace v podchlazeném vodném roztoku sacharózy
Ina Ragasová -
Inkorporace glukóza oxidázy do hydrogelových struktur
Klára Suchá -
Studium oscilací a hystereze reakce glukóza – ferikyanid – glukózaoxidáza – hydroxid sodný v průtočném míchaném reaktoru
Ksenia Ponomareva -
Inženýrství Pseudomonas putida pro ko-utilizaci a zužitkování celobiózy s glukózou
Dalimil Bujdoš -
Zavedení nové metody pro stanovení glukózy
Markéta Murasová -
Porovnání provedení orálně glukózo-tolerančního testu v laboratoři AeskuLab s doporučenými postupy
Radka Milerádová -
Vliv hladiny glukózy na energetický metabolismus jaterních buněk \kur{in vitro}
Veronika Špalková -
Studie dlouhodobé stability senzoru glukózy pro kontinuální monitorování glykémie
Michaela Vokounová