Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny – Pavlína Wasserbauerová, DiS.
Pavlína Wasserbauerová, DiS.
Bakalářská práce
Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny
Consumption of Red Meat in Relation to Cancer Risk
Anotace:
Červené maso a masné výrobky jsou běžnou součástí moderního stravování, nicméně v roce 2015 byly Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny označeny jako pravděpodobně karcinogenní pro člověka a jako humánní karcinogen. Cílem bakalářské práce s názvem „Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny“ je posouzení dostupných vědeckých studií a systematická revize relevantní literatury, které se …víceAbstract:
Red meat and meat products are a common part of the modern diet, but in 2015 they were identified by the International Agency for Research on Cancer as probably carcinogenic to humans and carcinogenic to humans. The aim of this bachelor thesis, entitled "Consumption of Red Meat in Relation to Cancer Risk", is to assess the available scientific studies and systematically review the relevant literature …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Michal Kosař, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinových komoditách s častým výskytem v Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva
Veronika Vondrášková -
Studium schopností mikroorganismů degradovat polycyklické aromatické uhlovodíky
Adéla Tomsová -
Polycyklické aromatické uhlovodíky - markery rizikových technologií při výrobě potravin
Pavlína Kotrbatá -
Polycyklické aromatické uhlovodíky jako markery environmentální zátěže
Kateřina Rosolová -
Hodnocení míry kontaminace ovzduší polycyklickými aromatickými uhlovodíky s využitím pasivního vzorkování
Radek Lhotka -
Vliv polycyklických aromatických uhlovodíků na ženskou plodnost
Michaela Rónaiová -
Problematika hodnocení mutagenity ve vzorcích kontaminovaných polycyklickými aromatickými uhlovodíky
Táňa BRZICOVÁ -
Bioremediation of soils contaminated by polycyclic aromatic hydrocarbons
Johanka Mrázková