Pavlína Wasserbauerová, DiS.

Bakalářská práce

Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny

Consumption of Red Meat in Relation to Cancer Risk
Anotace:
Červené maso a masné výrobky jsou běžnou součástí moderního stravování, nicméně v roce 2015 byly Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny označeny jako pravděpodobně karcinogenní pro člověka a jako humánní karcinogen. Cílem bakalářské práce s názvem „Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny“ je posouzení dostupných vědeckých studií a systematická revize relevantní literatury, které se …více
Abstract:
Red meat and meat products are a common part of the modern diet, but in 2015 they were identified by the International Agency for Research on Cancer as probably carcinogenic to humans and carcinogenic to humans. The aim of this bachelor thesis, entitled "Consumption of Red Meat in Relation to Cancer Risk", is to assess the available scientific studies and systematically review the relevant literature …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta