Kristina Hartmanová

Bakalářská práce

Campylobacter a Salmonella jako původci alimentárních onemocnění

Campylobacter and Salmonella as causative agents of alimentary diseases
Anotace:
Nejčastěji se vyskytujícími onemocněními přenášenými vodou a potravinami v České republice jsou dlouhodobě salmonelózy a kampylobakteriózy. Kromě běžných příznaků onemocnění, jako je horečka a průjem, mohou způsobit i život ohrožující infekce. Na základě literární rešerše byl proveden popis bakterií rodu Salmonella a Campylobacter z hlediska jejich taxonomie, požadavků na prostředí, výskytu a možných …více
Abstract:
Salmonellosis and campylobacteriosis have long been the most frequently occurring water- and food-borne diseases in the Czech Republic. In addition to the common symptoms of illness, such as fever and diarrhea, they can cause life-threatening infections. Based on a literature search, a description of bacteria of the genus Salmonella and Campylobacter in terms of their taxonomy, environmental requirements …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Alena Saláková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta