Možnosti uplatnění probiotických kultur při výrobě piva – Bc. Martin Slovák
Bc. Martin Slovák
Master's thesis
Možnosti uplatnění probiotických kultur při výrobě piva
Possibilities of using probiotic cultures in beer production
Abstract:
V této diplomové práci bylo pojednáno o potenciálu probiotických kultur ve vztahu k lidskému zdraví a jejich výskytu ve fermentovaných potravinách včetně piva a byly popsány limitující faktory pro výrobu probiotického piva. Blíže byly specifikovány ně-které bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus a Streptococcus a také bakterie rodu Bifidobacterium a kvasinka Saccharomyces boulardii, které byly …moreAbstract:
This diploma thesis deals with potential of probiotic cultures in relation to human health and occurrence of these cultures in fermented foods, including beer, was discussed. Also limiting factors for the production of probiotic beer were described. Some lactic acid bacteria of the genus Lactobacillus and Streptococcus were specified, as well as bacteria of the genus Bifidobacterium and the yeast Saccharomyces …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Josef Gattermayer, Ing., externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná