Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry – Bc. Barbora Přesličková
Bc. Barbora Přesličková
Master's thesis
Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry
Sensory analysis of Dutch cheeses stored under different coatings
Abstract:
Diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry. Cílem této práce bylo sledovat změny chemických a senzorických ukazatelů sýrů holandského typu zabalených do dvou typů zracích obalů (polymerní nátěr -- Plasticoat a sýrařský vosk) v průběhu prodloužené doby zrání. Výsledky chemické a senzorické analýzy prokazují, že použití různých typů zracích obalů ovlivňuje …moreAbstract:
This thesis deals with sensory analysis of Dutch cheeses stored under different coatings. The aim of this study was to investigate changes in the chemical and sensory characteristics of Dutch-type cheese wrapped in two types of ripening rinds (polymer coating - Plasticoat and curd wax) during the extended period of maturation. The results of chemical and sensory analysis show that the use of different …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
- Reader: Martin Skýpala, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PŘESLIČKOVÁ, Barbora. \textit{Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/0m1orf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Martina ŠPUNAROVÁ -
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Věra Herberová -
Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu
Lucie TOMŠÍKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights