Mgr. Irena Geherová
Bakalářská práce
Výroba vína
wine production
Anotace:
Tato práce osahuje stručnou historii vinařství na území Moravy. Naleznete zde také kapitoly o složení hroznů, stanovení kvalitativních parametrů a stanovení obsahů jednotlivých látek ve víně. Podstatnou část tvoří stručný popis výroby vína. Na závěr je zde přehled jakostních vín a kapitola o vinných destilátech. Práce by měla sloužit jako výukový materiál pro střední školy chemického zaměření.Abstract:
This thesis deals with the brief history of winemaking in the South Moravia. There can be also find chapters about grapes composition, determining of qualitative parametres and individual substances in wines. The main part of the thesis is dedicated to the description of winemaking. There is a list of basic quality grades of wines and the chapter about the wine distillates also. The presented thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/prlsr/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2007
- Vedoucí: RNDr. Aleš Mareček, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Application of New Filtration Materials in Wine Production
Lucie Filipová -
Wine Production and Viticulture in the Selected Region
Rastislav Škvarka -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Development of organic wine production and its trends in EU countries and the Czech Republic
Anita Beránková