Bc. Helena Láníková

Diplomová práce

Analýza porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie

Analysis of porphyrin food colorants using liquid chromatography
Anotace:
Diplomová práce je věnována analýze porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Cílem této práce bylo stanovení vybraných látek a určení jejich retenčních charakteristik v sodné soli měďnatého komplexu chlorofylinu. Dále byla pomocí spojení HPLC/MS identifikována a navržena struktura vybraných látek v analyzovaných vzorcích potravin obsahujících …více
Abstract:
The diploma thesis is devoted to the analysis of porphyrin food colorants using liquid chromatography and mass spectrometry. The aim of this thesis was the determination of selected compounds and evaluation of their retention characteristics in chlorophyllin sodium copper salt. Further, using a combination of HPLC/MS were proposed the structures of selected compounds in the analyzed foods samples containing …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2017
  • Vedoucí: doc. Ing. Petr Česla, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Láníková, Helena. Analýza porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická