Mezi tradicí a globalizací (případ jídel v restauracích v ruském městě Astrachaň) – Anastasiia Epifanova
Anastasiia Epifanova
Bakalářská práce
Mezi tradicí a globalizací (případ jídel v restauracích v ruském městě Astrachaň)
Between Tradition and Globalization (the case of food in the restaurants of Russian City of Astrakhan)
Anotace:
Bakalářská práce se snaží na příkladu ruského města Astrachaň poukázat, jak se do gastronomie prolínají globalizační tendence a jak si regionální kuchyně této destinace dokázala, či naopak nedokázala udržet své typické, tradiční pokrmy, které jsou zvláštní, specifické, originální do té míry, že mohou i cestovatelům nabídnout něco navíc. Tato práce si klade za cíl zjistit, zda a jak je v restauračních …víceAbstract:
Using the example of the Russian city of Astrakhan, the bachelor's thesis tries to point out how globalization tendencies intertwine in gastronomy and how the regional cuisine of this destination managed, or on the contrary failed to maintain its typical, traditional dishes, which are special, specific, original to the extent that they can offer something extra to travelers as well. This work aims …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. PhDr. Michal Lošťák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
EPIFANOVA, Anastasiia. \textit{Mezi tradicí a globalizací (případ jídel v restauracích v ruském městě Astrachaň)}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/0xosv9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaBakalářský studijní program:
Hospodářská a kulturní studia
Práce na příbuzné téma
-
Cenová politika gastronomických podnikov v Prahe v rokoch 2018-2022
Veronika Holecová -
Charakteristika sítě gastronomických provozoven ve Středočeském kraji (okres Benešov; obce a města od L-S)
Edita Pokorná -
Komparace rozsahu poskytovaných služeb ve vybraných gastronomických provozovnách
Petra Neumanová -
Analýza hygienických standardů v gastronomických provozovnách
Magdaléna Veselá -
Inflace a její vliv na chování zákazníků ve vybraných gastronomických podnicích
Vendula Pernicová -
Progresivní typy gastronomických provozů v zahraničí
Matúš Kučera -
Charakteristika gastronomických provozoven ve Středočeském kraji
Jana Šílená -
Skladba gastronomického odpadu ve vybraných provozovnách Jihomoravského kraje
Eliška Vojáčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva