Působení desinfekčních prostředků a detergentů na přežívání arkobakterů ve vodách – Ing. Hana Sechovcová
Ing. Hana Sechovcová
Diplomová práce
Působení desinfekčních prostředků a detergentů na přežívání arkobakterů ve vodách
Effect of desinfectants and detergents on survival of arcobacters in water
Anotace:
Předmětem diplomové práce bylo sledování působení desinfekčních prostředků a detergentů na přežívání arkobakterů ve vodách. Při testována přežívání buněk arkobakterů byla použita kultivační metoda a metoda PCR. Byla ověřována provozní koncentrace desinfekcí a detergentů používaných v potravinářských závodech, a sice Chloramin (1%), Oxonia (1%), Topax (3%) a Torsan (3%). Sledované desinfekce byly účinné …víceAbstract:
The subject of this thesis was to study the effects of disinfectants and detergents on the survival of arcobacters in different water environment. There was used cultivation method and PCR method during the testing of cell survival of arcobacters. The operating concentrations of disinfectant used in food plants were tested, Chloramine (1 %), Oxonia (1 %), Topax (3 %) and Torsan (3%). Reference disinfections …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SECHOVCOVÁ, Hana. \textit{Působení desinfekčních prostředků a detergentů na přežívání arkobakterů ve vodách}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/15zgw7/.
Jak správně citovat práci
Sechovcová, Hana. Působení desinfekčních prostředků a detergentů na přežívání arkobakterů ve vodách. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití metody RFLP PCR, PCR ARMS a reverzní hybridizace pro detekci nejčastějších trombofilních mutací v české populaci
Markéta MATĚJKOVÁ -
Studium životaschopnosti mikroorganismů pomocí kvantitativní PCR
Martina Čechová -
Stanovení virové exprese SVCV ve vybraných orgánech kaprovitých ryb a jejich hybridů využitím qRT-PCR.
Eliška Bartková -
Detekce a kvantifikace vybraných druhů patogenních a komenzálních bakterií kožního mikrobiomu pomocí real-time PCR
Iuliia Siluianova -
Detekce Mycobacterium avium subsp. avium v obsahu střeva holubů domácích (Columba livia domestica) metodou RealTime PCR
Annette Vittová -
Metodické přístupy založené na PCR využitelné pro diagnostiku parazitárních infekcí alimentárního původu
Lucie Škorpíková -
Vytipování a sledování exprese genů ovlivňujících syntézu kyseliny hyaluronové ve streptococcus equi subsp. zooepidemicus pomocí technologie dna čipů a real time PCR
Radka Hrudíková -
Využití metody real-time PCR v širokospektré detekci patogenů
Eva Němcová