Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína. – Bc. Radek Veselý
Bc. Radek Veselý
Diplomová práce
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Effect of malolactic fermentation on the aroma profile of red wine
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína. Literární část se věnuje definování malolaktické fermentace a popisuje volatilní látky, které vznikají při malolaktické fermentaci. Praktická část vychází z experimentu různých druhů malolaktické fermentace, při kterých jsou použity dva různé kmeny mléčných bakterií. Pokus byl prováděn na třech různých …víceAbstract:
This master's thesis is specifically concerned with the influence of malolactic fermentation on the aromatic profile of red wine. The literary (theoretical) part defines the malolactic fermentation and describes the volatile substances formed during malolactic fermentation. The practical part results from an experiment of various kinds of malolactic fermentation, where there are used two different …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
- Oponent: Ondřej Konečný, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Citlivost střevních mléčných bakterií k metabolitům sulfát redukujících bakterií
Věra Kotrsová -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková
Název
Vložil
Vloženo
Práva