Genetic polymorphisms and gustatory perception of dietary lipids in the obese subjects – Mgr. Jiří Plesník, Ph.D.
Mgr. Jiří Plesník, Ph.D.
Doctoral thesis
Genetic polymorphisms and gustatory perception of dietary lipids in the obese subjects
Genetic polymorphisms and gustatory perception of dietary lipids in the obese subjects
Anotácia:
Obezita je ve 21. století jedním z nejdůležitějších problémů veřejného zdraví. Mnoho genetických a enviromentálních faktorů přispívá k rozvoji této choroby. Jedním z rozhodujících činitelů je také denní kalorický příjem. Bylo prokázáno, že nadměrný příjem tuků v potravě je kritickým faktorem pro rozvoj obezity. Několik studií v posledních letech ukázalo, že perorální vnímání tuků hraje důležitou roli …viacAbstract:
Obesity has become one of most important public health issue in this century. A number of genetic and environmental factors contribute to development of this pathology. Daily dietary intake is also one of the crucial factors. Excessive dietary fat intake has been shown to be critical in the development of obesity. In the last two decades, several studies have shown that oral fat sensing plays an important …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 10. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/t04iu/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 12. 2017
- Vedúci: prof. RNDr. Omar Šerý, Ph.D.
- Oponent: Assoz.-Prof. Priv.-Doz. Dr.med. Nandu Goswami, PhD., prof. MUDr. Jaroslav Pokorný, DrSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceDoctoral programme / odbor:
Biochemistry (4-years) / Biochemistry