Bc. Ondřej Souček

Diplomová práce

Technologické stresy pivovarských kvasinek

Technological stress of brewing yeasts
Anotace:
Kvasinky jsou zcela nepostradatelnými pro výrobu piva. Během výroby jsou však vystaveny mnoha technologickým stresům, jako je přechod z aerobního do anaerobního prostředí a naopak, působení vysokého hydrostatického tlaku, negativní působení mnoha chemických látek a mnohé další, které ovlivňují jejich metabolickou aktivitu. Všechny tyto faktory musí pivovarský provoz sledovat a snažit se jejich negativní …více
Abstract:
Yeasts are an essential component in the beer production. However, during the process they are expossed to many technological stresses, such as the transition from aerobic to anaerobic environment and vice versa, the effect of high hydrostatic pressure, negative effects of chemicals and many others affecting their metabolic activity. Brewing industry must beware of all of these circumstances and strive …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2013
  • Vedoucí: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta