Technologické stresy pivovarských kvasinek – Bc. Ondřej Souček
Bc. Ondřej Souček
Diplomová práce
Technologické stresy pivovarských kvasinek
Technological stress of brewing yeasts
Anotace:
Kvasinky jsou zcela nepostradatelnými pro výrobu piva. Během výroby jsou však vystaveny mnoha technologickým stresům, jako je přechod z aerobního do anaerobního prostředí a naopak, působení vysokého hydrostatického tlaku, negativní působení mnoha chemických látek a mnohé další, které ovlivňují jejich metabolickou aktivitu. Všechny tyto faktory musí pivovarský provoz sledovat a snažit se jejich negativní …víceAbstract:
Yeasts are an essential component in the beer production. However, during the process they are expossed to many technological stresses, such as the transition from aerobic to anaerobic environment and vice versa, the effect of high hydrostatic pressure, negative effects of chemicals and many others affecting their metabolic activity. Brewing industry must beware of all of these circumstances and strive …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/cekot/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2013
- Vedoucí: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Důsledky supra-optimální dostupnosti nitrátových iontů pro reakci rostlin na abiotický stress
Kateřina Máčková -
The Role of RNA Polymerase II CTD Mimicry in Transcription Termination in Yeast
Tomasz Kabzinski -
Pathogenic yeast transporters: Cloning of Candida parapsilosis TRK1 gene and characterization of its product
Lenka Lasoňová -
Investigation of yeast glucan particles for the encapsulation and delivery of bioactive compounds
Petra Šalamúnová -
Utilisation of brewers' spent yeast in protein powder product
Lukáš Polanka -
Biochemical and Structural Characterization of the budding yeast protein Pdp3
Ibidolapo Atinuke ADEKOYA -
Identifying Protein-Protein Interactions of \kur{Trypanosoma brucei} F\dindex{0}F\dindex{1}-ATP Synthase Subunits Using the Yeast Two Hybrid System
Michaela KUNZOVÁ -
Role of phospholipase C in recovery of yeast Saccharomyces cerevisiae from heat stress
Jan Dohnálek