Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu – Bc. Bronislava Hájková
Bc. Bronislava Hájková
Diplomová práce
Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu
Monitoring of milk and milk fat changes during heating by luminescence spectroscopy
Anotace:
Diplomová práce je věnována možnostem využití metody luminiscenční spektroskopie pro sledování změn mléka a mléčného tuku během záhřevu. Teoretická část práce je věnována popisu chemického složení mléka a mléčného tuku, změnám jejich chemického složení v průběhu tepelného záhřevu a obecné charakteristice luminiscenční spektroskopie. Praktická část je orientována na naměření luminiscenčních spekter …víceAbstract:
This thesis deals with the possibilities of using the luminescence spectroscopy method for monitoring of milk and milk fat changes during heating. The theoretical part of the thesis is a summary description of chemical composition of milk and milk fat, changes in their chemical composition during the thermal heating and also the general characteristics of luminescence spectroscopy. The practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hájková, Bronislava. Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie
Barbora Karásková -
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
Jolana VOLŠICKÁ -
Vliv polymorfních variant kandidátního lokusu na spektrum mastných kyselin kravského mléka
Jana ZÁHORKOVÁ -
Vliv vybraných společenstev pastevního porostu na množství mléka se zaměřením na spektrum mastných kyselin v tuku mléka
Lucie BOHÁČOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
Lenka PECOVÁ -
Stanovení obsahu tuku v mléku a v mléčných výrobcích s využitím Ramanovy spektroskopie
Marcela Pavlíková -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných pokrmových tucích
Jana RAZIMOVÁ -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných ztužených tucích
Kristina JANEŠÍKOVÁ