Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků – Bc. Lucie Režná
Bc. Lucie Režná
Master's thesis
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Creating a database of NIR spectra of selected meat products
Abstract:
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá historií a zejména principem infračervené spektroskopie, dále popisem tepelně opracovaných masných výrobků, legislativními požadavky pro tuto komoditu a technologií výroby těchto výrobků. V neposlední řadě je v teoretické části popsáno využití NIR spektroskopie v potravinářském průmyslu. Cílem praktické části této práce byla tvorba databáze NIR spekter …moreAbstract:
The theoretical part of this master thesis lays historical background to the principles of infrared spectroscopy, describes heat-treated meat products and invites the reader to learn more about the legal framework behind it, core technologies used in the manufacturing processes as well as utilization of NIR spectroscopy in the food industry. The objective of the practical part was to create a NIR spectral …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
REŽNÁ, Lucie. \textit{Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků} [online]. Zlín, 2020 [cit. 2023-06-04]. Available from: https://theses.cz/id/1yezzg/. Master's thesis. Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. Thesis supervisor Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Režná, Lucie. Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Porovnání technologií kompostování biologicky rozložitelných odpadů z hlediska zralosti kompostu metodou blízké infračervené spektroskopie
Olga Křížová -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Analýza pentoxifylinu a verapamil hydrochloridu v pevných lékových formách pomocí FTIR spektroskopie
Klára Horníková -
Stanovení vybraných farmaceuticky aktivních látek metodou infračervené spektroskopie
Jiří KAREŠ -
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti ke sledování skladby mastných kyselin v řepce olejné
Tereza KŘESINOVÁ -
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
Michaela BURIANOVÁ