Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků – Bc. Lucie Režná
Bc. Lucie Režná
Diplomová práce
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Creating a database of NIR spectra of selected meat products
Anotace:
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá historií a zejména principem infračervené spektroskopie, dále popisem tepelně opracovaných masných výrobků, legislativními požadavky pro tuto komoditu a technologií výroby těchto výrobků. V neposlední řadě je v teoretické části popsáno využití NIR spektroskopie v potravinářském průmyslu. Cílem praktické části této práce byla tvorba databáze NIR spekter …víceAbstract:
The theoretical part of this master thesis lays historical background to the principles of infrared spectroscopy, describes heat-treated meat products and invites the reader to learn more about the legal framework behind it, core technologies used in the manufacturing processes as well as utilization of NIR spectroscopy in the food industry. The objective of the practical part was to create a NIR spectral …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
REŽNÁ, Lucie. \textit{Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků} [online]. Zlín, 2020 [cit. 2023-06-02]. Dostupné z: https://theses.cz/id/1yezzg/. Diplomová práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. Vedoucí práce Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.
Jak správně citovat práci
Režná, Lucie. Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání technologií kompostování biologicky rozložitelných odpadů z hlediska zralosti kompostu metodou blízké infračervené spektroskopie
Olga Křížová -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Analýza pentoxifylinu a verapamil hydrochloridu v pevných lékových formách pomocí FTIR spektroskopie
Klára Horníková -
Stanovení vybraných farmaceuticky aktivních látek metodou infračervené spektroskopie
Jiří KAREŠ -
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti ke sledování skladby mastných kyselin v řepce olejné
Tereza KŘESINOVÁ -
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
Michaela BURIANOVÁ