Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin – Anna Svojanovská
Anna Svojanovská
Bakalářská práce
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Comparison and use of sensory analysis and instrumental methods for food evaluation
Anotace:
Bakalářská práce „Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin“ má charakter literární rešerše a zabývá se využitím a porovnáním metod senzorické analýzy a instrumentálních metod při hodnocení vybraných komodit potravin. Senzorická analýza je soubor metod hodnotící reakce lidských smyslů na různé podněty. Senzorickou analýzu provádějí senzoričtí hodnotitelé …víceAbstract:
The bachelor thesis "Comparison and use of sensory analysis methods and instrumental methods for food evaluation" is a literature search and deals with the use and comparison of sensory analysis methods and instrumental methods in the evaluation of selected food commodities. Sensory analysis is a set of methods for evaluating the response of the human senses to various stimuli. Sensory analysis is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Viera Šottníková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVOJANOVSKÁ, Anna. \textit{Porovnání a~využití metod senzorické analýzy a~instrumentálních metod pro hodnocení potravin}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/2668ov/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Identifikace barviv instrumentální analýzou
Kristína Éderová -
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Zuzana Melicharová -
Instrumental variables estimation in cross-sectional analysis
Michael Borský -
Instrumentální činnosti žáků a učitelů v hodinách hudební výchovy na 1. stupni základní školy v teorii a praxi
Karolina Hádková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková