Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení – Bc. František Herynek
Bc. František Herynek
Bachelor's thesis
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
The importance of the antioxidant capacity of foods for human organism and methods of its determination
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na význam antioxidační kapacity (antiradikálové aktivity) potravin pro zdravý lidský organismus a na analytické metody potřebné k jejímu stanovení. Důraz je kladen na klasifikaci látek s antioxidačním účinkem a jejich významný vliv v prevenci civilizačních onemocnění. Základní principy jednotlivých analytických metod jsou uvedeny v jednotlivých kapitolách. Použitelnost …moreAbstract:
This bachelor work is focused on the importance of the food antioxidants capacity (antiradical activity) for a healthy human organism and on analytical methods needed for its determination. Emphasis is placed on the classification of substances with antioxidant effects and their significant impact influence to prevent civilization diseases. Basic principles of analytical methods are given in the individual …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2013
Thesis defence
- Date of defence: 27. 8. 2013
- Supervisor: prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HERYNEK, František. \textit{Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/26eqzn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Herynek, František. Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Clinical Biology and Chemistry
Theses on a related topic
-
Obsah vybraných biologicky aktivních látek ve volně rostoucích rostlinách tradičně využívaných jako zelenina
Simona ŠUSTEROVÁ -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Elektrochemický biosensor pro paralelní stanovení kreatininu a albuminu
Erika Šmeringaiová -
Webové rozhraní pro elektrochemický biosensor
Adam Bubík -
Biosensor pro stanovení metabolitů ve slinách
Jakub Kalus -
Biosensor pro stanovení laktátu ve slinách
Jakub Kalus -
Dvoukanálový enzymový biosensor pro metabolity ve slinách
Martin Pihar -
Piezoelektrický biosensor pro sledování koagulačních procesů
Nikola Siládiová