Michaela Daňková

Bakalářská práce

Produkce, zpracování a využití kachního masa

Production, processing, and use of duck meat
Anotace:
Kachny jsou chovány na produkci masa nejvíce v Asii a Evropě. Největšími producenty na světě jsou Čína, Francie a Myanmar. V České republice se jeho produkce zvyšuje, stejně jako po celém světě. Ve věku 49–84 dnů jsou transportovány na porážku, kde jsou kachny omráčené elektrickým proudem. Dalším krokem je vykrvení, paření, škubání, voskování, kuchání a veterinární prohlídka. Po kuchání se těla zhladí …více
Abstract:
The ducks are bred for meat production mostly in Asia and Europe. The largest producers in the world are China, France, and Myanmar. Production is increasing in the Czech Republic as is in the whole world. At the age 49–84 days, ducks are transported for slaughter where they are stunned by electric current. The next step is bleeding, scalding, defeathering, waxing, evisceration, and veterinary control …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Hana Mášová, MVDr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin