Michaela Daňková

Bachelor's thesis

Produkce, zpracování a využití kachního masa

Production, processing, and use of duck meat
Abstract:
Kachny jsou chovány na produkci masa nejvíce v Asii a Evropě. Největšími producenty na světě jsou Čína, Francie a Myanmar. V České republice se jeho produkce zvyšuje, stejně jako po celém světě. Ve věku 49–84 dnů jsou transportovány na porážku, kde jsou kachny omráčené elektrickým proudem. Dalším krokem je vykrvení, paření, škubání, voskování, kuchání a veterinární prohlídka. Po kuchání se těla zhladí …more
Abstract:
The ducks are bred for meat production mostly in Asia and Europe. The largest producers in the world are China, France, and Myanmar. Production is increasing in the Czech Republic as is in the whole world. At the age 49–84 days, ducks are transported for slaughter where they are stunned by electric current. The next step is bleeding, scalding, defeathering, waxing, evisceration, and veterinary control …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Reader: Hana Mášová, MVDr.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta