Produkce, zpracování a využití kachního masa – Michaela Daňková
Michaela Daňková
Bachelor's thesis
Produkce, zpracování a využití kachního masa
Production, processing, and use of duck meat
Anotácia:
Kachny jsou chovány na produkci masa nejvíce v Asii a Evropě. Největšími producenty na světě jsou Čína, Francie a Myanmar. V České republice se jeho produkce zvyšuje, stejně jako po celém světě. Ve věku 49–84 dnů jsou transportovány na porážku, kde jsou kachny omráčené elektrickým proudem. Dalším krokem je vykrvení, paření, škubání, voskování, kuchání a veterinární prohlídka. Po kuchání se těla zhladí …viacAbstract:
The ducks are bred for meat production mostly in Asia and Europe. The largest producers in the world are China, France, and Myanmar. Production is increasing in the Czech Republic as is in the whole world. At the age 49–84 days, ducks are transported for slaughter where they are stunned by electric current. The next step is bleeding, scalding, defeathering, waxing, evisceration, and veterinary control …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Hana Mášová, MVDr.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Michaela Kurková -
Zpracování kuřat na jatkách
Radka POŽÁRKOVÁ -
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská -
Spreading Ebola virus from primary sources to the bush meat and its impact in West Africa
Romana Kremláčková -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová