Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene – Bc. Monika Šmachová
Bc. Monika Šmachová
Master's thesis
Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene
Evaluation of amino acid content in beef meat Czech Fleckvieh bulls
Abstract:
Úkolem diplomová práce s názvem: "Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene" bylo vyhodnocení závislostí vybraných faktorů na kvalitativní parametry hovězího masa, především však na obsah volných aminokyselin. Právě aminokyseliny patří mezi nejvýznamnější ukazatele nutriční kvality masa. Byl sledován vliv porážkového věku (520 - 540 dnů a 640 - 760 dnů) a vliv hmotnosti …moreAbstract:
The aim of the thesis named: "Evaluation of amino acid content in beef meat of Czech Fleckvieh bulls" was to evaluate the dependence of selected factors on the quality para-meters of beef, but primarily on the content of free amino acids. Amino acids are among the most important indicators of the nutritional quality of meat. The influence of slaughter age (520 - 540 days and 640 - 760 days) and the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠMACHOVÁ, Monika. \textit{Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/2tydcf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Nutritional potential of new oat and spring wheat cultivars
Kshitiz Pokhrel -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Mykotoxikologická kvalita ovsa
Hana PEJSAROVÁ -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Romana Šebestíková -
Influence of special nutrition on the quality of sugar beet production
Joany Lizet Hernandez Kong -
Kvalita cukrovky a možnosti jejího ovlivnění
Ondřej Stávek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights