Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání – Bc. Jiří Zelený
Bc. Jiří Zelený
Master's thesis
Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání
Temperature as a factor influencing the characteristics of wines during their serving
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem servírovací teploty vín na jejich vlastnosti a kvalitu. Prvním cílem práce je pomocí praktického experimentu zjistit, jaké konkrétní složky vína jsou různými teplotami ovlivňovány. Druhým cílem je pomocí praktického experimentu zjistit, jaký je vliv servírovací teploty vín na jejich kvalitu. Experiment se uskutečnil na základě senzorického hodnocení 5členné komise …moreAbstract:
This master thesis explores the influence of serving temperatures on the characteristics of wines. The first objective of the thesis is to find out which components of wine are influenced by different temperatures. The second objective is to find out what effect on the quality of wines the serving temperature has. The experiment was carried out by sensory evaluation in 5-member commission using 4-point …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 11. 2014
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/10755/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 21. 1. 2015
- Supervisor: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
- Reader: Ing. Martina Sochůrková
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Theses on a related topic
-
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček -
Which factors influence revenues of a Prague wine bar?
Nina Winklerová -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna -
Hodnocení kvality vín
Alexandra Bolková -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova