Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování – Bc. Hana Marková
Bc. Hana Marková
Master's thesis
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Production and qualitative parameters of oat from organic and conventional farming
Abstract:
Po téměř sedmdesáti letech výrazného poklesu ploch a spotřeby ovsa u nás i ve světě se zdá, že se před ním rýsuje lepší budoucnost. Důvodem je zvyšující se zájem spotřebitelů o zdravou výživu a do povědomí veřejnosti se tak stále více dostávají i informace o vysoké nutriční kvalitě ovsa. Dalším důvodem zvyšujícího se zájmu o oves jsou, oproti ostatním obilninám, nižší nároky na agrotechnické vstupy …moreAbstract:
After nearly seventy years of notable reduction in the sown area and consumption of oats in our country as well a abroad, brighter future seems to be lying ahead for the crops. As a result of the ever-increasing interest of consumers in healthy food information about oats’ high nutrient quality are getting to the forefront of public awareness. Another reason for the growing attractiveness of oats is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARKOVÁ, Hana. \textit{Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/2xhpo3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights