Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování – Bc. Hana Marková
Bc. Hana Marková
Diplomová práce
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Production and qualitative parameters of oat from organic and conventional farming
Anotace:
Po téměř sedmdesáti letech výrazného poklesu ploch a spotřeby ovsa u nás i ve světě se zdá, že se před ním rýsuje lepší budoucnost. Důvodem je zvyšující se zájem spotřebitelů o zdravou výživu a do povědomí veřejnosti se tak stále více dostávají i informace o vysoké nutriční kvalitě ovsa. Dalším důvodem zvyšujícího se zájmu o oves jsou, oproti ostatním obilninám, nižší nároky na agrotechnické vstupy …víceAbstract:
After nearly seventy years of notable reduction in the sown area and consumption of oats in our country as well a abroad, brighter future seems to be lying ahead for the crops. As a result of the ever-increasing interest of consumers in healthy food information about oats’ high nutrient quality are getting to the forefront of public awareness. Another reason for the growing attractiveness of oats is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARKOVÁ, Hana. \textit{Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/2xhpo3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva