Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem – Bc. Václav BEHENSKÝ
Bc. Václav BEHENSKÝ
Bachelor's thesis
Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem
The colours innfulence on senzorial survey of and food foodstuf from the boarder
Abstract:
Cílem bakalářské práce je přiblížit vliv barev potravin na senzorické posouzení kvality stravy konzumentem. Teoretická část vysvětluje co to barva předmětu je. Jak barvu jako důležitý identifikační prvek vnímáme. Dále práce popisuje přirozenou barvu potraviny tak jak ji definuje současná legislativa a barevné změny způsobené různými vlivy. Analytická část uvádí průběh a výsledky testování preference …moreAbstract:
Aim of my b.a. Course work is a to look at the influence of food colours on the sensorial consideration of quality of the food by the consumer. The theoretical part of my study explain, what the colour of the object is. How we perceive colour as an important element of identification. Then the work describes the natural colour of food-stuff as it defines the contemporary legislature and changes og …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
7970
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BEHENSKÝ, Václav. Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Theses on a related topic
-
Hodnocení zdravých potravin z hlediska specifické výživy konzumentů
Petr Kasparek -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
“Proteinové” potraviny
Agáta Vokatá -
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Michaela Kurková