Lukáš Bednář

Bachelor's thesis

Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků

Optimalization of the Metods For Isolation of DNA From Sausages
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na izolaci mikrobiální DNA z fermentovaných masných výrobků. Teoretická část se zabývá charakteristikou fermentovaných masných výrobků, technologií výroby, mikrobiální diverzitou a non-kultivačními metodami. V praktické části této práce byla největší pozornost věnována optimalizaci izolace mikrobi-ální DNA za použití 3 metod modifikace bez aplikace látek usnadňujících …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on isolation of the microbial DNA from sausages. The theo-retical part deals with the characteristic of sausages, manufacturing technology, microbial diversity and molecular biology methods. The biggest part of the practical part of this thesis has been paid to the optimisation of DNA isolation. For this purpose three modification methods were developed without addition …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2017

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Bednář, Lukáš. Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe