Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků – Lukáš Bednář
Lukáš Bednář
Bachelor's thesis
Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků
Optimalization of the Metods For Isolation of DNA From Sausages
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na izolaci mikrobiální DNA z fermentovaných masných výrobků. Teoretická část se zabývá charakteristikou fermentovaných masných výrobků, technologií výroby, mikrobiální diverzitou a non-kultivačními metodami. V praktické části této práce byla největší pozornost věnována optimalizaci izolace mikrobi-ální DNA za použití 3 metod modifikace bez aplikace látek usnadňujících …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on isolation of the microbial DNA from sausages. The theo-retical part deals with the characteristic of sausages, manufacturing technology, microbial diversity and molecular biology methods. The biggest part of the practical part of this thesis has been paid to the optimisation of DNA isolation. For this purpose three modification methods were developed without addition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BEDNÁŘ, Lukáš. \textit{Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/389ozv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bednář, Lukáš. Optimalizace metody pro izolaci DNA z fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Izolace a charakterizace mikrobiálních degradérů aromaticko-alifatických polyesterů
Denisa Pavlíková