Klíčení vybraných odrůd pšenice pod vlivem různých abiotických stresorů – Bc. Anna Omesová
Bc. Anna Omesová
Diplomová práce
Klíčení vybraných odrůd pšenice pod vlivem různých abiotických stresorů
Germination of selected wheat genotypes under effect of various abiotic stressors
Anotace:
Pšenice je nejpěstovanější obilninou České republiky. V posledních letech je její produkce stejně jako u dalších plodin redukována vlivem nedostatku vody. Vodní deficit představuje největší hrozbu v průběhu klíčení semen. V této vývojové fázi je rostlinný jedinec nejcitlivější k působení abiotických faktorů a zejména k nedostatku vody, která je zcela nezbytná k nabobtnání semen, aktivaci enzymů a zahájení …víceAbstract:
Wheat is the most cultivated cereal in the Czech Republic. In recent years, as with other crops, its production has been reduced due to water shortages. Water deficit poses the greatest threat during seed germination. In this developmental stage, the plant individual is most sensitive to the effects of abiotic factors & especially to lack of water. Because water is absolutely indispensable for swelling …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PharmDr. Jan Kubeš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OMESOVÁ, Anna. \textit{Klíčení vybraných odrůd pšenice pod vlivem různých abiotických stresorů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/39jyat/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva