Bc. Claudia Sapanelová

Master's thesis

Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice

Lactic acid bcteria in oenology and study of their inhibition
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou bakterií mléčného kvašení ve vinařství a studiem jejich inhibice. Rešeršním způsobem zpracovává dostupné zdroje pojednávající o tomto tématu, včetně aktuálních praktických poznatků. Věnuje se tak obecné charakteristice a taxonomii BMK, popisuje jednotlivé rody vyskytující se ve vinařském provozu, jejich rozvoj, metabolické procesy a s tím spojené senzorické změny …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the issue of lactic acid bacteria in oenology and study of their inhibition. It includes the research of the available resources aimed at this topic, including the recent practical knowledge. It focuses on the general characteristics and taxonomy of lactic acid bacteria, describes the genes present in wine production, their development, metabolism and the associated sensory …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Reader: Ivana Koláčková, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta