Ing. Soňa Havlenová
Bakalářská práce
Akrylamid
Acrylamid
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje vliv akrylamidu na organizmus člověka. Zabývá se jeho vznikem v potravinách, jeho použitím v průmyslu a v laboratořích. Také popisuje nejrizikovější skupiny potravin a možnosti ovlivnění formace akrylamidu v potravinách. Dále se věnuje předpokládané karcinogenitě akrylamidu a shromažďuje dosud získaná data ze studií na zvířatech a lidech. Součástí této práce je i praktická …víceAbstract:
This bachelor’s thesis describes the effects of acrylamide on human organism. It deals with its formation in foodstuffs, its use in the industrial sphere and in laboratories. It also describes the high risk food groups and possible ways of affecting acrylamide formation in foodstuffs. Further, it explores the potential carcinogenity of acrylamide and compiles the data acquired from the studies of animals …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/kdzu0/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Oponent: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Výživa člověka
Práce na příbuzné téma
-
Studium průběhu Maillardovy reakce
Eva Štěpanovská -
Maillardova reakce
Žaneta MARXOVÁ -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)
Petr FRANTA -
Akrylamid v potravinách
Lucie Bašniarová -
Hodnocení genotoxicity chemických látek u dermální, inhalační a dietární expozice
Anežka Sharma -
Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách
Pavlína Ondrušová -
Expozice nanočásticím na pracovištích a jejich dopad na člověka
Lenka ŠIGUTOVÁ