Bc. Michaela Suchyňová

Diplomová práce

Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"

Ascorbic acid content in selected "microgreens" products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá obsahem kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu „microgreens“. Jelikož je tato nová kategorie zeleniny bohatá na další fytonutrienty, pojednává tato práce i o obsahu celkových polyfenolů. V teoretické části je popsána chemická struktura a vlastnosti vitaminu C, jeho biosyntéza, metabolismus a funkce a také doporučená denní dávka a v jakých zdrojích jej lze …více
Abstract:
Diploma thesis deals with the content of ascorbic acid in a selected range of "microgreens" type products. This new category of vegetables is rich in other phytonutrients, this thesis also deals with the content of total polyphenols. The theoretical part describes the chemical structure and properties of vitamin C, its biosynthesis, metabolism and function, as well as the recommended daily dose and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta