Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens" – Bc. Michaela Suchyňová
Bc. Michaela Suchyňová
Diplomová práce
Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"
Ascorbic acid content in selected "microgreens" products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá obsahem kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu „microgreens“. Jelikož je tato nová kategorie zeleniny bohatá na další fytonutrienty, pojednává tato práce i o obsahu celkových polyfenolů. V teoretické části je popsána chemická struktura a vlastnosti vitaminu C, jeho biosyntéza, metabolismus a funkce a také doporučená denní dávka a v jakých zdrojích jej lze …víceAbstract:
Diploma thesis deals with the content of ascorbic acid in a selected range of "microgreens" type products. This new category of vegetables is rich in other phytonutrients, this thesis also deals with the content of total polyphenols. The theoretical part describes the chemical structure and properties of vitamin C, its biosynthesis, metabolism and function, as well as the recommended daily dose and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Oponent: Michal Kosař, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk -
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Informovanost a názory laické veřejnosti o aplikaci vysokých dávek vitamínu C intravenózně
Kristýna Vrchová -
Motivy vedoucí příjemce k terapii vysokými dávkami vitamínu C
Adriana Benešová -
Kvalita života pacientů podstupujících aplikaci vysokých dávek vitamínu C intravenózně
Eva Dobroslávková -
Úloha vitaminu C v procesech lidského těla
Izabela Fialová