Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti – Alena Nevrzalová
Alena Nevrzalová
Bakalářská práce
Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti
The effect of milk proteins composition on its allergic properties
Anotace:
Alergie na bílkoviny mléka patří mezi časté potravinové alergie, kterou trpí především děti, ale vyskytuje se i v menší míře u dospělých lidí. Tato práce se zabývá mléčnými bílkovinami, které způsobují u lidí alergické reakce a stanovením těchto látek v potravinách a dále příznaky, projevy a diagnózou alergie, která je nezbytná pro určení alergenu a tudíž k navržení vhodného výživového doporučení. …víceAbstract:
The milk protein allergy is one of the frequent food allergies that mostly children are prone to but also adults may suffer from. This thesis deals with the milk proteins causing allergic reaction and a way how to determinate these substances in foodstuffs. Furthermore, it deals with symptoms, signs and diagnosis of the allergy in order to be able to identify allergen and to suggest appropriate nutritional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEVRZALOVÁ, Alena. \textit{Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/3ttq7h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Složení a význam mléčné bílkoviny
Jolana Trojáčková -
Rizika deficitu mikronutrientů u pacientů s alergií na bílkovinu kravského mléka
Veronika Spáčilová -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Příjem vápníku u dětí s alergií na bílkovinu kravského mléka
Kateřina BÍLKOVÁ -
Technologie zpracování mléka
Monika Daňková -
Detekce falšování výrobků z ovčího nebo kozího mléka přídavkem mléka kravského
Martina Zemanová -
Studium různých metod přípravy vzorku mléka pro analýzu mléka technikou ICP-OES
Veronika Kaňová -
Zhodnocení náhrad mateřského mléka
Karolína Beranová
Název
Vložil
Vloženo
Práva