Bc. Kateřina SVOBODOVÁ

Master's thesis

Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů

Isolation and identification of lactic acid bacteria from smear-ripened soft cheese
Abstract:
Tato práce se zabývá problematikou jednotlivých rodů bakterií mléčného kvašení a měkkých zrajících sýrů. Jsou zde popsány fyziologické i biochemické charakteristiky vybraných zástupců těchto mikroorganizmů, možné metody jejich identifikace a dále technologická výroba sýrů. Cílem této práce bylo zaměřit se na bakterie mléčného kvašení v měkkých zrajících sýrech. Mikroorganizmy byly izolovány z povrchu …more
Abstract:
This work is concerned with problems of the various genera of lactic acid bacteria and soft-ripened cheese. There are described physiological and biochemical characteristics of selected representatives of these microorganisms, the possible methods of their identifying and further technological production of cheese. The aim of this study was to focus on lactic acid bacteria in soft ripened cheese. Microorganisms …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2011
Identifier: 21589

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Zuzana Míšková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SVOBODOVÁ, Kateřina. Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe