Dovoz biopotravin do České republiky a jeho environmentální dopady – Bc. Radka Jarušková
Bc. Radka Jarušková
Diplomová práce
Dovoz biopotravin do České republiky a jeho environmentální dopady
Import of Organic Food to the Czech Republic and its Environmental Impacts
Anotace:
V teoretické části je nejprve pojednáno o ekonomické globalizaci, jejích environmentálních dopadech a možnému řešení problémů, o lokalizaci. V další části se již pozornost soustředí na ekologické zemědělství. Nejprve na situaci v České republice, zejména s ohledem na zahraniční obchod. Poté jsou rozebrány příčiny vysoké české poptávky po biopotravinách a nízké lokální nabídky. V další části je pozornost …víceAbstract:
The theoretical part is first about economic globalization, its environmental impacts and possible solution, localization. In the next part attention is paid already to organic agriculture. At first to the situation in the Czech Republic, especially with regard to foreign bussiness. Then the causes of high Czech demand and low local supply are discussed. In the next part the attention is paid to the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2009
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/xlt9h/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíMagisterský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika / Environmentální studia
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská