Dovoz biopotravin do České republiky a jeho environmentální dopady – Bc. Radka Jarušková
Bc. Radka Jarušková
Master's thesis
Dovoz biopotravin do České republiky a jeho environmentální dopady
Import of Organic Food to the Czech Republic and its Environmental Impacts
Abstract:
V teoretické části je nejprve pojednáno o ekonomické globalizaci, jejích environmentálních dopadech a možnému řešení problémů, o lokalizaci. V další části se již pozornost soustředí na ekologické zemědělství. Nejprve na situaci v České republice, zejména s ohledem na zahraniční obchod. Poté jsou rozebrány příčiny vysoké české poptávky po biopotravinách a nízké lokální nabídky. V další části je pozornost …moreAbstract:
The theoretical part is first about economic globalization, its environmental impacts and possible solution, localization. In the next part attention is paid already to organic agriculture. At first to the situation in the Czech Republic, especially with regard to foreign bussiness. Then the causes of high Czech demand and low local supply are discussed. In the next part the attention is paid to the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2009
Identifier:
https://is.muni.cz/th/xlt9h/
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2009
- Supervisor: Ing. Zbyněk Ulčák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesMaster programme / field:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská