Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků – Pavlína Dočekalová
Pavlína Dočekalová
Bachelor's thesis
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Microorganisms as contaminants of small heat-treated meat products
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje mikrobiální kontaminaci drobných tepelně opracovaných masných výrobků. Literární část se zabývá obecným rozdělením masných výrobků. Popisuje také suroviny a technologické operace pro výrobu tepelně opracovaných drobných masných výrobků. Dále charakterizuje jednotlivé skupiny mikroorganismů a podmínky umožňující jejich činnost. Zaměřuje se především na bakterie způsobující …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with microbial contamination of small heat-treated meat products. The literature section deals with the general classification of meat products. It also describes the raw materials and technological operations for the production of heat-treated small meat products. It further characterises the different groups of microorganisms and the conditions that enable their activity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Alena Saláková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOČEKALOVÁ, Pavlína. \textit{Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/49psqg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Psychrotrofní mikroorganismy jako původci kažení masa a masných výrobků
Marie Hermanová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
Barbora FARKOVÁ -
Rozbor nebezpečí mikrobiologické kontaminace výrobků v podniku na výrobu potravinářských obalů
Aneta Odrášková -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Kateřina Stojanová -
Hmotnostní spektrometrie pro kontrolu kontaminace cereálních výrobků
Tereza Pláničková